agentie de publicitate brasov

Agentie de Publicitate Brasov

Ce reţele de socializare folosesc companiile

Agentie de Publicitate Brasov: Miliarde de oameni folosesc rețelele de socializare , dar prea puțini sunt conștienți de funcția acestora în promovare și marketing. Rețelele de socializare au schimbat dramatic felul în care interacționăm, legăm prietenii, muncim și modul în care facem afaceri. Aceste rețele de socializare care au început ca un trend, au ajuns foarte repede un mod de viață pentru aproape 7 miliarde de oameni. Puterea social media oferă posibilități nebănuite, atât oamenilor cât și afacerilor. Jurnaliști, antreprenori, politicieni sau agenții de publicitate, fiecare folosește social media ca rampă de lansare pentru produsele și serviciile oferite.

În ziua de azi rețelele de socializare înseamnă mai mult decât cunoașterea unor oameni noi, trimiterea de mesaje sau urări, acestea ne dă oportunitatea de a alege teme și grupuri de dezbatere, sortarea lor după vârstă, activitate, studii, interese, preferințe, etc, astfel, oferindu-vă posibilitatea promovării targetate. Nu este de mirare că toți politicienii, vedetele și companiile au pagini create pe rețelele de socializare.

Modalități de promovare pe rețele de socializare

O modalitate importantă de promovare prin social media este prezentarea de conținut de calitate (linkuri, text, poze) corespunzătoare domeniilor de interese promovate, și astfel, vă ține aproape de dumneavoastră mii de consumatori (utilizatori) interesați.

retele-sociale
social-media

Cea mai cunoscută rețea de socializare este, fară îndoială, Facebook-ul. Prin promovarea pe Facebook aveți posibilitatea de a targeta interesele dumneavoastră și ca potențialii clienți să vizualizeze reclama dumneavoastră.

Metodele de promovare pe Facebook sunt următoarele:

– crearea unor aplicații pe Facebook;

– crearea unor pagini și susținerea acestora;

– promovarea PPC pe Facebook (Pay-Per-Click).

Facebook face posibilă promovarea produselor și serviciilor printr-o manieră prietenoasă, astfel oamenii aleg brand-urile care le plac și de la care își doresc să primească actualizări. Facebook este lider la numărul de utilizatori, 5 milioane dintre aceștia fiind utilizatori români. Companiile mari au strategia lor bine stabilită, interacționând zilnic cu “fanii” lor prin distrubuirea (share) de linkuri, text și poze.

Agentie de Publicitate Brasov: Avantajele promovării pe rețele de socializare

– targetare complexă dupa sex, vârstă, limbă;

– grad ridicat de implicare al utilizatorilor (like, share, comment);

– timpul petrecut de utilizator pe site-ul dumneavoastră face publicitatea pe Facebook să

fie vizionată mai des, iar informațiile devin mai concentrate;

– comunicare mai eficientă, fiind posibilă însoțirea imaginilor cu un text;

– campaniile de promovare au posibilitatea de a fi creative.

Campania de promovare pe Facebook are și dezavantaje, cum ar fi: nu depinde de un grad ridicat de întrebuințare și nu se focusează pe cuvinte cheie. Există campanii de publicitate și în alte rețele de socializare ca LinkedIn, Twitter, Google+, Yahoo, etc.

social media si seo
Social-Media (1)

Agentie de Publicitate Brasov: LinkedIn este un mediu dedicat profesioniștilor din numeroase domenii și poate fi de folos atunci când targetul dumneavoastră este format din companii. Deasemenea poate fi util și pentru dezvoltarea de relații noi și pentru întreținerea relației cu partenerii importanți de afaceri sau cu media. Pașii cei mai importanți de parcurs pentru promovarea companiei dumneavoastră pe LinkedIn sunt următoarele: crearea unui profil completat și actualizat, conectarea cu persoanele cunoscute, crearea paginii companiei dumneavoastră, apoi conectarea profilului dumneavoastră cu pagina companiei. După parcurgerea acestor etape vă puteți focaliza pe interacțiunile cu grupuri relevante și actualizarea paginilor cu un conținut valoros.

Twitter este o rețea de socializare foarte importantă, cu peste 517 milioane de utilizatori și potențiali clienți. Twitter nu este doar social media, dar și un serviciu de microblogging, care oferă posibilitatea de a distribui link-uri și conținut (text, poze), să aducă trafic pe site-ul dumneavoastră web și să aflați trend-urile din aria dumneavoastră de activitate. Scopul principal în promovarea pe Twitter este obținerea de urmăritori (followers) care pot distribui postările dumneavoastră.

Google+ este o altă rețea de socializare foarte importantă, și anume, aceea cu cea mai iute creștere. Google+ este o rețea activă, avand 60% utilizatori care vizitează zilnic. Avantaje foarte importante ale promovării prin Google+ pentru compania dumneavostră sunt: influențează clasarea site-urilor, indexarea foarte rapidă ale postărilor dumneavoastră, mai multă expunere și trafic (în cazul în care legați site-ul dumneavoastră de contul Google+), consumatorii sau utilizatorii vă pot recenza și recomanda produsele sau serviciile, cu ajutorul comunităților Google+.

În concluzie, aceste rețele de socializare sunt un mijloc foarte important de promovare și vă ajută să găsiți clienți noi, să aduceți trafic pe site-ul dumneavoastră web și să vă faceți produsele sau serviciile mai cunoscute.

Echipa de promovare Complet Image vă stă la dispoziție cu idei și sfaturi noi despre social media, iar în vederea unei colaborări, vă rugăm să ne contactați.